NLP voor professionals

Een cursus die Relationists geeft in samenwerking met VHIC voor mensen uit de documentaire informatievoorziening.

Heeft u al gehoord over web 2.0? Collaborative filtering? Blogging? Podcasting? Instant messaging? Communities? RSS-feeds? Tagging, social bookmarking? Kent u Hyves en Flickr? En weet u al hoe u YouTube, Twitter, Deli.ci.ous, Digg, Bambuser, Voicethread, Yousendit, Blinklist, Bloglines, Rememberthemilk of Hakia voor u kunt laten werken?

De wereld van de informatievoorziening bruist en steeds meer nieuwe technieken dienen zich aan. Technieken, die gebruikt worden buiten de organisatie en die een impact hebben op de manier waarop wij met informatie omgaan. Maar die ons ook een blik in de toekomst gunt voor wat betreft de manier waarop binnen onze organisaties gecommuniceerd gaat worden. En die ons daarnaast aan het denken wil zetten over de manier waarop wij met deze informatie omgaan en hoe wij die opslaan, toegankelijk maken en gebruiken.

Tijdens deze cursus leert u niet alleen deze technieken kennen. U leert ook hoe u ze zowel thuis als in de werksituatie kunt toepassen. Wij pakken al de nieuwe technieken samen onder de noemer Informatiebeheer 2.0.

LEERDOELEN
De cursist…
– Beschrijft nieuwe communicatie- en informatietechnieken;
– Herkent deze nieuwe technieken in kantoortoepassingen;
– Werkt met online kantoortoepassingen (basis);
– Past bovengenoemde technieken toe in de praktijk en wat de waarde ervan kan zijn
voor de communicatie met klanten.

DOELGROEP
Informatiebeheerders, DIV-medewerkers.

ELEKTRONISCHE LEEROMGEVING
De cursusaanpak is als volgt. Direct na inschrijving ontvangt u een inlogcode en kunt u beginnen met het aanmaken van uw gebruikersprofiel in onze vernieuwde elektronische leeromgeving. U kunt kennismaken met andere cursisten die zich hebben ingeschreven. De docent is al aanwezig en blijkt een aantal prikkelende stellingen gereed te hebben, die u aan het werk en discussiëren zetten. Zo ervaart u meteen al de voordelen van het digitale werken en de kracht van web 2.0-activiteiten. Er is lesmateriaal aanwezig in de vorm van korte films en artikelen. U leert bij VHIC op een nieuwe manier te werken met theorie en praktijk.

Als onderdeel van de cursus krijgt u een half jaar toegang tot een community van deelnemers die de workshop eveneens hebben gevolgd. De community geeft u toegang tot overzichten, stappenplannen, gratis boeken, artikelen, andere deelnemers en fora om vragen te stellen.

CASE INBRENGEN
U kunt voorafgaand aan de cursus uw eigen case inbrengen. Wij helpen u met het beschrijven en insturen van de case met een uitgebreid stappenplan. Elke ingestuurde case krijgt een persoonlijke reactie van de docenten. Gezamenlijk, in 2.0-overlegvorm, wordt besloten welke case wordt behandeld tijdens de lesdag. Deze wordt uitgebreid uitgewerkt en besproken.

PROGRAMMA
Dag 1, ochtend:
Hoe passen nieuwe technieken bij het documentaire informatiebeheer? Welke nieuwe technieken zijn er en hoe zou je die kunnen gebruiken? Een eerste kennismaking.

Dag 1, middag:
Toepassing van nieuwe technieken in het dagelijkse werk op het gebied van samenwerking, toegankelijk maken, selectie en vernietiging.
Na deze lesdag krijgt de cursist een opdracht mee om in de eigen werksituatie uit te werken. Deze vormt de aanleiding voor de tweede dag.

Dag 2:
Een kijk naar de toekomst van het kantoor met thuiswerken, virtueel samenwerken: hoe maak ik dit beheersbaar en hoe kan de organisatie zich verantwoorden? Hoe kan ik deze nieuwe technieken vandaag al toepassen in mijn praktijk?

De tweede dag wordt ook met een opdracht afgesloten. Deze wordt besproken op een terugkommiddag, een maand later, waarin we de resultaten evalueren en de voortgang meten.

Tijdens de cursus vindt de communicatie plaats met de kerndocent via een blog, dat speciaal voor de deelnemers wordt ingericht.

DATA, LOCATIE EN KOSTEN
Voor de data en locaties van deze cursus kunt u de cursusplanner raadplegen. De kosten voor de cursus bedragen € 995 voor twee dagen, een terugkommiddag en blogbegeleiding. Dit bedrag is  inclusief cursusmateriaal en catering. BTW is niet verschuldigd. U kunt zich inschrijven door het inschrijfformulier op de website in te vullen.

>